Sunday, December 25, 2011

nasi ulam lagi best

sejak terdedah kepada dunia pekerjaan *skema*
menyebabkan cikji takde masa sangat nak merendek bersama suami berchenta
tapi kitorang bukanya merendek ke mana sangat
tak lain tak bukan
ke kedai makan laaaaaa.


hari tuh rasa tingin nak makan nasi ulam
susah benar bila perut orang kampung nih kan






perghhh terangkat habis budu tempoyak sambal belacan diaaaa!
tapi sayangnya encik suami tak makan benda best camtuh!
so cikji sorang jelah yang bedal hihi.
ulam tuh semua cikji yang punya
kecuali salad tuh suami yang punya


yang atas salad tuh pucuk gajus atau ore kelate panggil
pucuk tereh
iaitu singkatan kepada ketereh.
lau mari kelate,ada satu daerah yang dipanggil ketereh
kat situ ada replika buah gajus yang besar
haaaa itulah tempatnya KETEREH.


ulam yang ala ala daun bunga tahi ayam tuh
namanya ulam raja,sodapppp!




encik suami bersama udang celup tepung
perghhh sodappppp!





hari tuh kitorang order:
udang celup tepung
siakap 3rasa
sotong berempah
ulam ulaman
budu dan seangkatan dengannya.

before ni cikji dah penah tulis entry psl makan kat sini
tempat nih memang pebret kitorang.
hati cikji pasti melompat lebih tinggi
bila tengok ada ikan talapia kat situ



7 comments:

  1. wahh cikji
    suka ekkk cuti 3 hari
    syok berjalan
    muahaha

    ReplyDelete
  2. wahhh..cedapnyeeee!!
    kecur air liur ni..huhuuhuhu

    ReplyDelete
  3. @ muis ismail

    haruslahhhhhh hahaha

    ReplyDelete
  4. ya ampunnn akkkk
    ni mkn kat ne ni
    akak boleh geng ah cm ni
    kalo dpt lauk ni
    bpe pinggan ntah
    hhahahha

    ReplyDelete
  5. @ aimie amalina:

    dear,ni kat wakaf che yeh.
    ohhh ye ke? nt blh la lwn sape mkn byk.
    hahhaa

    ReplyDelete
  6. lama tak kena pucuk tereh tu.. kat kedah kami panggil pucuk jangguih

    ReplyDelete
  7. sedap ulam ulaman..bertambah nasik kalau ada.kat tmpt saya panggiln janggus lrbih glame dr gajus walaupun dua2 guna..;p

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...