Friday, March 1, 2013

email yahoo tak boleh buka, tolongggg!

Assalamualaikum
Nak mintak tolong para budiman lagi baik hati, bila email xleh bukak camne yer caranya?


Boleh pulak dia kata password aku salah. Lepas tu bila try banyak kali dia suh aku jawab soklan dia, 2004 aku pergi hanimun kat maner,giler apa. 2004 aku tak kawen lagi, pakwe pun takde lagi masa tuh!

Dah try sign in dengan pesbuk dan google, tak lepas jugak. Alkisahnya dekat phone aku arituh asyik naik email sign in failed. Aku serabut, aku delete la apps tu. Tapi aku bukan delete email. Lepas tu terus tak boleh bukak.

Bila aku gugel, ramai yang cakap try banyak kali, Nanti jadi. Capslock semua dah cek, semua okey. Dah dekat seminggu rasanya ni.

25 comments:

  1. tak cuba try click forgot password?

    ReplyDelete
  2. Akak ada tukar password ke sebelum nie. Maybe ni kes terlupa la tu.

    kak.. Selalunya pasal soalan tu. Memang sewaktu register dulu, kita semua yang pilih jenis soalan tu kan?

    Mieya pernah hadapi masalah serupa. And at last, pikir punya pikir. Cuba dan teka apa sahaja yg terlintas di fikiran, baru boleh jawab soalan tu.

    Selagi soalan tu tak dijawab, selagi tu tak lepas kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear,nt akak try yer.

      Delete
  3. my hubby kene cmni,..and dia memang tak tukar password..pastu security question pun dia da lupe sebab mase mula2x dia buat email tahun bila tah..mane nak ingat kan...dia pun da risau sebab semua bnde penting dlm tu pastu apa2x bil semua masuk kat email..so sekarang tak tahu la camne...apasal la yahoo buat hal eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita serupaaaa huwaaaa :(

      Delete
    2. Saye 2x jadi cmni..snang je. G kat yahoo login..
      Masukkan email dan password..pstu bile boleh login terus g kat email kite login skali lg..automatik boleh buka

      Delete
  4. he3...remy ada dua akaun yahoo yg dah tak terlupa password...nasib baik yg sekarang okeh!

    ReplyDelete
  5. Salam. Sis,dah setel ke kes emel ni? Mende yg sama terjadi pd saya 3 hr lepas. Xtau nk wat cmne..tensen....

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah setel dia, soklan yang dia tanya tu main ajwab je ikut gerakan hati, chewahhh hihi

      Delete
  6. Salam. Sis,dah setel ke kes emel ni? Mende yg sama terjadi pd saya 3 hr lepas. Xtau nk wat cmne..tensen....

    ReplyDelete
  7. paling senang sign in guna facebook. sy punye da setel. alhamdulillah. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. try guna pesbuk tp tak lepas jugak

      Delete
  8. tolongggg... saye punye yahoo mail pun x leh buke.... camne ni??? byk dokumen pnting dlm tu.... ade sape2 bleh setel psl ni???? plzzzz

    ReplyDelete
    Replies
    1. jap ek,cikji g jawab kat blog awak yer

      Delete
  9. tolongggg... saye punye yahoo mail pun x leh buke.... camne ni??? byk dokumen pnting dlm tu.... ade sape2 bleh setel psl ni???? plzzzz

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak,xleh komen la plak kt awk punya blog,cikji pening sikit klau ada google plus bagai tu,huhu.

      okey,pasal email itu try log in guna pesbuk.

      kalau xdpt jgk, klik forgot pasword.

      nanti dia suruh kita jawapan beberapa soalan yg pd asalnya jawapan tu mmg kita yang bagi, bila dah lama kita pun lupa dah jawapan apa kan.

      so,jawab je ikut logik dan jugak kata hati, chewaahh hihi. try buat,insyaallah dapat. gudluck!

      Delete
  10. sy dh try banyak kali la awak.sy dh sebulan ni try xdpt.boleh tolong sy x.please..byk benda penting dlm tu

    ReplyDelete
  11. salam ni penglaman saya bila terkena macam kawan kawan..
    seminggu juga la saya buat macam x jadi....at last dah benggang sangat hari sebab dokumen penting ada dalam tu nak kena di gunakkan sangat sangat terfikir la...yang kita ni semua ada surat beranak( tarikh lahir ).sama la juga dengan komputer aku ni..pendekkan cerita history lah
    cuba buat salah satu
    step..1.buka kat toobar (history )cari yang paling lama
    u all pernah masuk yahoo mail.klik terus@ new
    new tab..tapi jangan clear history,cookie atau
    restart takut sejarah hilang..
    2 cuba korang buka kat facebook
    3 buka dari masenger
    4 email ke 2 dalam alamat yahoo korang
    5 xpun cari apa yang berkaitan dgn alamat yahoo
    6.log in mseggr dari hnset baru
    dah 4 kali terkena terbaru malam ni..yang paling mudah dari msgger...yang kedua dari history...selamt mencuba...

    ReplyDelete
  12. sy kne jugak!!gileeee...yahoo mmg mcm tu eh..menyusahkan org..makcik sy punye account mmg dh xley log-in langsung..tolonggg...

    ReplyDelete
  13. sy kne jugak!!gileeee...yahoo mmg mcm tu eh..menyusahkan org..makcik sy punye account mmg dh xley log-in langsung..tolonggg...

    ReplyDelete
  14. akaun saya pown trut trkena,,cmne nk log in blik :(

    ReplyDelete
  15. akaun saya pown trut trkena,,cmne nk log in blik :(

    ReplyDelete
  16. Sy mmg dh xingt lgsung bb dh bpe thun xpnah bkak...huwaaa....tlg...tp fb bolh bukak xde mslh...gramlh..ade yg kte klu lbih dr 12 bln xaktif automatik yahoo trus pdm smue data...dhlh nk wt bru pasword dy leceh...dh msukkn pn tp xtrime...

    ReplyDelete
  17. saye pn kena ...cmane ni...tergoogle terbace blog ni....emel sye x leh bukak jgk..ade tnye soalan yg thn 2009 mane ingt...huhu..mmg xde jln penyelesaian bendalah ni..dh berbulan x leh bukak..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...