Wednesday, July 20, 2011

char kuew tiow besaq sepinggan

menu nih memang my pebret,boleh dikatakan every week makan dan kekadang everyday seyh. yup, betul everyday. lagipun dia punya charkuetiow tuh sedap,udang besaq, kerang banyak, lada jeruk sedap. ehhh semua sedap lah. kedai ni ekat jer ngan kedai kitorang,jalan kaki dalam 5minit jer sampai. tuh yang boleh makan hari-hari.




 teh tarik-tarik. sedang berusaha untuk megelakkan diri dari ais tapi kekadang tak tahan tengok ais, telan jugak akhirnya.





 dah sampai, panas-panas lagi tuh.






yuhuuu kita makan dulu.



ada 2 jenis samada pinggan kecik or pinggan besaq. owner dia tuh penang mai tapi bukan mamak, putih melepak gituh,sume laki uols. so bila datang order dia akan tnya besaq kecik.saya memang slalu besaq tapi kekadang my hero ambik yang kecik,hihi my hero sangat bertuah sebab mendapat isteri yng kuat makan seperti saya.ngeeee

17 comments:

  1. walaaaaa...terliur...
    sedapnyaa..kt mana nih..? toing..~ hihi :D

    ReplyDelete
  2. wah wah...pinggan besaq naa...
    tokey kedai mesti dh kenal benar ngan cikji ni...

    ReplyDelete
  3. @suria:

    kt ketereh,kelantan.yummy!

    ReplyDelete
  4. @apple hicek mmg suko pinggan besaq,
    mmg tauke dia kenai,sllu jer kami dpt diskaun,hee

    ReplyDelete
  5. hehe terus amik besar gituuu. dekat mana ni?

    ReplyDelete
  6. @sarah mohamad:

    kt ketereh jah :)

    ReplyDelete
  7. alamak ai..meleleh airliuq sy..peberet gk ni

    ReplyDelete
  8. sambil promote webs baru rasta...
    Harap sudi jadi follower rasta...

    Rasta amat berbesar hati dan berterima kasih....

    ReplyDelete
  9. mak aiii yg basahnya yeak? perghhhhhhhhh terliur kejap

    ReplyDelete
  10. @abang stalker:

    pebret gak eh,igtkan kamu nya peberet macaroni goreng,ngeee

    ReplyDelete
  11. @ bidadari syurga:

    heee :)

    ReplyDelete
  12. hari2 makan..?
    nnt gumukkk..hehe

    ReplyDelete
  13. sedapnye cik ji charkuewtiow..lma xmkn...yummy2..

    ReplyDelete
  14. @bui junaidi:

    yup blh dikatakan tiap hari tp xgemok jugak :(

    ReplyDelete
  15. cik jie ni buat sy kempunan kt mesir jaa

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...