Thursday, June 28, 2012

ada apa dengan pesbuk??

kita berkenalan dengan hanya laman muka buku
bla lalala...

okeh,zaman sekarang ni aku rasa semua orang ada pesbuk kot
kalau yang takde pun, mesti golongan yang tertentu saja
aku nak tanya,best sangat ke pesbuk ni?

so,aku nak cite la sikit camne aku boleh ada pesbuk nih.
tahun 2009,aku praktikal.pastu selalu duk nampak kawan aku tuh duk chat dengan kawan dia.
aku tanya dia,apa nih?dia cakapla ni la pesbuk. *very the jakunesss kan aku?*
sebab masa tuh kegemilangan frendster,myspace,tagged kan.
manalah aku tau kewujudan menda baru tuh.
kawan aku tuh nama dia syakila tapi kitorang panggil dia sya.

so,dia cakapla create la acc pesbuk ji,
best menda nih,boleh bla bla bla..
okey,aku pun suh dia create.
dia pun create la untuk aku,jasamu ku kenang sya hihi

pesbuk aku masa tuh,dah la aku letak full name pastu profile pic pun gambo bajet cun
ape kes sungguhla kan..friends aku pun bape ketul jelah.majoriti geng2 praktikal jelah.
so,bermulanya sem baru..aku langsung tak hiraukan aku punya pesbuk

one day tuh,aku g jejalan kat bilik kawan aku
nampak dia duk chat chat
dia pun promote,aku pun cakaplah yang aku dah ada tapi tak berapa active sangat
sebab aku tak reti nak main pesbuk tuh,tak reti nak komen,tak reti semua lah

tapi sekarang....aku kekadang rasa bosan dah ngan pesbuk
aku bukak pun just nak menyampuk yang adik beradik aku duk cakap
*nampak sangat adik beradik aku ramai*
pastu nak tengok gambo anak2 sedara yang mencomelkan

pastu kekadang aku sakit hati pun ada bila baca status kengkawan
yang tuh pregnant, yang nih pregnant, huuu sabooo usaha tangga kejayaan.yer dok??

*bagi yang bercinta rasanya tak perlu lah nak over cintun sangat kot.
ayat berbunga bagai. nanti tak pepasal terwerksss depan lappy.

* aku dah lamaaaa ada twitter, tapi duk berkarat kat situh je. tapi suka jugak buka twitter time boring ,leh tengok gambo gambo retis terutama gambo tokti ngan DK dia, auwww so shuwittt







4 comments:

  1. aku cdangkn ari tuh nk ke xnak??

    ReplyDelete
  2. fb agak bosan da skrg...

    ReplyDelete
  3. @yla aziela: chit chat jom

    @eida: tu lah pasal

    ReplyDelete
  4. xdak apa dah kat fb tu...bosan.huhuu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...