Assalamualaikum
Dah nama pun orang kelate, opkos la budu tak boleh dipisahkan. Tapi tak semestinya, ada jugak orang kelate yang tak makan budu, macam adik beradik aku sendiri, kakak ngan abang aku dua beradik tu memang tak makan budu, mungkin ikut ayah aku kot, orang kelate panggil 'nurun'. Means ikut perangai or perbuatan camtu lah.
Dah nama pun orang kelate, opkos la budu tak boleh dipisahkan. Tapi tak semestinya, ada jugak orang kelate yang tak makan budu, macam adik beradik aku sendiri, kakak ngan abang aku dua beradik tu memang tak makan budu, mungkin ikut ayah aku kot, orang kelate panggil 'nurun'. Means ikut perangai or perbuatan camtu lah.
Sambal belacan paling sedapppp, seminggu lepas makan pun bau masih melekat lagi kat tangan. Harum semerbak kasturi!
Ulam ulaman dedaun tetap menjadi pujaan hatiku. Tang lauk pauk next time lah ek aku publish.
Kat mana aku makan? Boleh godek-godek entry kat Jom Gemuk .
okbai
Sedaknyooo budu ngn poyok. Cicoh ule. Huuuu
ReplyDeletesedak sangat!
Deletebudu, sambal belace, pucuk tere, ulam raja ngn kace botor.... ohhhhhhh nyakut molek.... berair mulut jaa tgk... hehehheheee....
ReplyDeletecukup pakej,nyakut moleksss
Deletehok alohhh..sajo jah wak terliur..cicoh nge ikan bakar tawar..nyakut molek terrr
ReplyDeleteikey tawar pulok gak, huk aloh laa 2 pingge habih ni
Delete