Monday, October 8, 2012

rindu zaman belajar dulu kala


Assalamualaikum

sumpah, boring sungguh hari ni. aku kalau suami takde sebelah terus jadi boring sebab kalau ada suami boleh ngada-ngada banyak. laparlah, jom kita pergi makan sana..jom kita g mekdi.. dah lama kita tak makan sana..pendek kata, semua bab makanla,kuikui..tapi kira oklah, just mintak ajak nak keluar makan je, bukannya mintak intan permata pun kennn.

so, aku pun merajinkan diri menghadap laptop tengok pic lama-lama dulu. aku rasa 9/10 items dalam laptop aku ini adalah gambar. sebab aku ni bukan kaki games, bukan jugak kaki movies.penuh dengan gambar jelah. memula tengok gambar masa bercinta, hihi bikin aku tersenyum sorang-sorang. lepas tu buka folder masa belajar pulak, huuu rindu sungguh akan saat bergelar seorang mahasiswi ni. segala suka duka kenangan dulu terus berligar-ligar dalam fikiran. 3 tahun je pun belajar tapi kenangan itu sangat banyak.





 
last day kt exam hall bersama rumate tersayang

aku, ayu, liza
masa dedulu, kami duk bajet liza kawen dulu, sekali tengok aku dulu kuikui
dorang berdua belum kahwin lagi, insyaallah coming soon la kot




ayu punya katil, tak bercadar tapi kira ok lah sebab dia dapat cadar baru




liza punya sama, tak bercadar jugak



haaa, yang ni aku punya pun tak bercadar
aku memang tak suka tidur pakai cadar, ma aku selalu bising
aku memang suka katil bawah, 3 tahun kat sini, semua aku tibai katil bawah
tak kuasa aku nak manjat, lagipun aku tak suka tidur dalam cahaya
kalau katil single, masa tidur kan cahaya benderang bawah mata
kennot, nanti tak lena tidurku nanti



 comel kan kucen ni? selalu je ada kat floor kitorang
rumate aku si liza tuh suka sangat ngan kucen,
selalu duk main-main dengan kucen ni



henpon di telinga sokmo



mengabadikan kenangan disini



ayu ni satu course dengan aku
pergi balik kelas sesama

kekadang rasa rugi la plak masa study dulu takde blog
kalau rindu-rindu boleh baca entry masa jadi students
zaman asgment last minit, zaman exam
zaman tapau nasi untuk sahur tapi tak makan


^___^

14 comments:

  1. Ji, aku pom rindu tyme blajar dulu... baru je tnggal, dah rindu..hehehhe.. teringat plak masa suprise besday mu masa final year kan.. hikhik

    ReplyDelete
  2. haaa tahu xpo,pahni lagi rindu weh.simpan molek la gambar2 ms ngaji.esok2,anok cucu cicit blh kelih.gmbr suprise beday tuh aku xleh ltk dlm blog sbb byk gmbr sensored haha

    ReplyDelete
  3. best kan waktu belajar2 dulu :)

    ReplyDelete
  4. best kan waktu belajar2 dulu :)

    ReplyDelete
  5. nnti bg kat aku yer pic masa besday dlu..aku xde pom..xtaw ltak mana.

    ReplyDelete
  6. @michelle hopel :
    teramat best :)

    @yla aziela:
    bereh,ado je dlm lappy aku ni

    ReplyDelete
  7. wa.... remy pun rindu gak zamn study dulu... kalau boleh diputarkan waktu,,,nak sangat ke zaman tu... rindu segalanya.....

    ReplyDelete
  8. jaa dari pgkalan kubor maghi melawat cikji ni..heee... jaa nok letak blog ni dlm bloglist kelate jaa laa...heeee

    ReplyDelete
  9. memang seronok zaman belajar..banyak memori..eh eh..tp memang betul kalau suami tak dek kat sebelah memang rasa bosan melampau..sb kalau ada mmg boleh mengader2..hehehehehehe..

    ReplyDelete
  10. tetiba teringat kenangn manis n pahit masa study dulu....xkan lupa susah senangnya..

    ReplyDelete
  11. Erk katil tak bercadar? Tak geli ke? Mungkin orang lain - lain kot.

    ReplyDelete
  12. @lizzi yasmin :
    tak,dah terbiasa agaknya

    @aishah jahirah:
    yup betul dear

    @kechixx:
    haha serupo lah kito

    @jaa:
    tengs! sy pun letok kak dlm bloglist sy jgk

    @remy:
    andai waktu boleh berputarkan


    ReplyDelete
  13. dulu study kat um eh.. ada g sana baru2 ni utk exam kpsl. kampus um mmg besar... hehe dulu sy study kat uitm jengka. memori kat sana sgt la sweet

    ReplyDelete
  14. hi..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...