Monday, May 5, 2014

lama tak nampak

Memalam buta baru ada mood nak hapdate blog. Heaven giler cuti kamis jumaat sabtu ahad. 4hari weh! Besok senin maka back to basic lah yer. Huuu 

Sekarang musim panas berdenting. Ke kat tempat aku je camtu? Ya Allah, memalam pun membahang jugok panasnya. Semalam dah membuta depan telebisen dah aku laki bini. Memula tu bajet nak tido jap je sambil layan cite. Sekali terlelap weh, tersedar je aku terus aku masuk bilik. Tinggal laki aku sensorang membuta kat luar, ekekeke.

Malas nak kejut, kalau kejut pun bukannya dia nak bangun pun. Lam bilik lagi membahang walaupun kipas dah depan muka. Kat luar okeylah sikit. Takde lah rasa lemas sangat.



Panas-panas ni tekak ni asik nak minum air sejuk je. Jap jap minum air batu, memang bertambahlah keboncitan perut iolsss. Kat atas tu air tebu, fuh memang manis melenting ting ting. Time bulan pose memang jadi pebret aku lah. Original manis, takde campur air gula amenda. Cukup rasa! Dahla murah, sebekas tu singgit je weh. Sekarang ni mana nak cari air tebu original singgit. Kat pasar maybe ada tapiiii dah dicampur air gula senduk dua.




Disebabkan kamis tu cuti, malam tu aku ajak laki aku lepak kat luar. Ambik angin luar sejuk sikit. Makan ABC bertambah sejuk tapi takde lah sejuk sangat pun. But its okeylah dari terperap kat lam umah. 




Close up sikittt. Nyumsss sodap lah pulok.
Memalam buta pun layan lagi ABC ni.

Okey, sekian cerita pendek.
Nak masuk tidur.
Besok bekhojelah kitewww.

okbai!



2 comments:

  1. kenapa gambar ABC ni menggoda sangat ?
    telan air liur

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...