Wednesday, November 20, 2013

Sembang petang bersama mee kari


Sekarang ni musim tengkujuh dah tiba. Hujannn sejukkkk laparrrr ngantukkkk. Hoih ginilah kalau pesen pemalas khen ekekeke. Tadi on the way datang kerja aku tengok macam dah separa banjir dah. Kalau hujan still tak benti lagi aku rasa balik nanti kompem banjir. 


Bawa kete pun kena slow slow, tapi ada jugak jenis tak sayang nyawa, time ujan lebat tu lah nak potong potong bagai. Lastly bertemu jugak kat trafik light. Amboiii  kemain emo, padahal laki aku yang drive kot, haha. Gittew ler jadi pompuan ni, emo tak kira masa :)

Hujan hujan ni terus teringat kat mee kari, makan panas berasap, fuhhhh. Sedapnyaaaa! 



Nyumsss!





Inilah rupa mee kari nya. Mende-mende yang kat dalam tu semua licin, fishball bagai, tinggal mee je yang aku tak mampu nak habiskan. 

Tadi on the datang kerja.


Laki: Hujan-hujan ni kalu kito gi makey meggi ketey sedak jugok.
Bini: Mano?
Laki: Kok Lanas lah.
Bini: Ooo ok bereh!
Laki: Bereh sokmo, tengok-tengok kul 9 jenero doh.
Bini: Hahahah doh nok wat gano sayo ngatuk. Tapi rasanya malam ni saya tok ngatuk kot. Kihkih


Aku pun tak tahu lately aku sokmo tertidur awal. Time tidur tu kalau ikutkan perut aku kemain lapar. Lepas tu aku duk pikir, nak makan ker nak tido, nak makan ker nak tido. Lastly aku pun tertido hahahaha. Sabar jelah.

Okbai




18 comments:

  1. ehemmmehmmm...cik ji mcm sesaje je nak buat cik terliuq ne..dah lame dah rase nya tak pekena mee kari ne..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jomjom cik kita pekena sesama hihi

      Delete
  2. sampai dkt gambar mee kari tu cepat2 scroll bawah..takut xtahan woo..haha..jap g meleleh ailio.. :p

    ReplyDelete
  3. wahh.. hehe. mee kari sedap.. :)

    ReplyDelete
  4. Kak ina kalau makan mee kari suka makan tahu kering tu...sedap kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo tahu kering ek name dia, yang rs mcm keropok sikit tu ek?

      Delete
  5. tauuuu takkk skrg ni tgh hujan.. sedapnyaa kalau ade mee kari dpn mateeee.. hahahhahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahu takpe,ujan2 ni asik lapa jer

      Delete
  6. pergh...bila tengok picture mee kari tu terasa nak makan lak...hohoho..hari ni kene menjejak warung2 yg ada jual mee kari...^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kt warung2 lagi layan pekena mee kari

      Delete
  7. heheh..kita pun sama sebelum tidur rasa macam nak makan tapi malas. tak leh jadi pukul 12 pun pegi jugak makan kalau tak rasa tak tenang nak tidur..hikhik. kuat makan betul.

    ReplyDelete
  8. peminat mee kari rupenye.. hehehe... klu sy makan mee kari, tiba tiba ternampak kaki ayam, terus tak jadi makan... hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo kaki aym yg bestnya, rugi rugi haha

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...